Topi i Ramazanit në Sarajevë

Përgatiti: Roald A. HYSA Një atmosferë e veçantë mbizotëron gjatë muajit të Ramazanit në Sarajevë, ku nga maja e kodrës Zuta Tabija, topçiu

Continue Reading

Lëvizja e lirë dhe kafenetë e improvizuara si opozitarizëm ndaj keqmenaxhimit të COVID-19

Nga Roald A. HYSA Në fillim të javës të gjitha rrugët e Tiranës u mbushën plot me njerëz që lëviznin qoftë në këmbë apo me makina për të kryer

Continue Reading

Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA-së kërkon fillimin e hetimeve ndaj Kinës dhe OBSH-së

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Asamblesë së Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA), Michael McCaul bëri thirrje

Continue Reading

Imami i Qabes shpreson se shumë shpejt njerëzit do të falen në Qabe

Shenja shprese për të gjithë besimtarët e globit vijnë nga dy qytetet e shenjta ku pritet të ketë lehtësim nga situata e pandemisë. Imam

Continue Reading

Numri i parë për 2020 i revistës Kibla

Revista Kibla është ndër revistat e pakëta të specializuara për çështjet fetare dhe ato shoqërore që i përkasin bashkësisë muslimane shqiptare.

Continue Reading

Tarik ibn Zijadi dhe Andaluzia

Përgatiti Roald A. HYSA Në fund të prillit 711 do të niste hyrja e trupave të gjeneralit me origjinë berbere Tarik ibn Zijadit në Spanjë apo në

Continue Reading

Motori i ri kërkues në internet i Turqisë stimulon eksportet vendore

«Yerliara.com», motori turk i kërkimit në internet për botën biznesit, është bërë porta e re që hapet drejt eksportit. Sipas deklaratës nga

Continue Reading

Çavusoglu: 60 mijë turq të riatdhesuar dhe ndihma mjekësore për 57 vende

Ministri i Punëve të Jashtme (Mevlüt Çavuşoğlu) bëri të ditur se deri më tani, për shkak të koronavirusit të llojit të ri (Covid-19) janë

Continue Reading

Mbretëria Saudite lehtëson lëvizjen e njerëzve dhe publikon të dhënat e fundit për COVID-19

Ministria Saudite e Shëndetësisë bën publike të dhënat e fundit mbi rastet e COVID-19, ku tashmë kemi 1223 raste të reja dhe në krye të listës së

Continue Reading

Teravitë e Ramazanit falen nën masa të rrepta sigurie në Qabe

Në të gjithë kanalet që transmetojnë live zakonisht nga Xhamia e Shenjtë e Qabes janë shfaqur edhe pamjet e faljes së teravive në këtë xhami, ku

Continue Reading