Kriza e të gjykuarit

JUSTINIAN TOPULLI

Kohët e krizave nxjerrin në pah, jo rrallë herë, më të mirën dhe më të keqen e njerëzve.

Në kohëra të tilla sprovohet shpesh durimi dhe nxitimi, maturia dhe pamaturia e njerëzve, dashakeqësia dhe mirësia e tyre, dija dhe mediokriteti, largpamësia dhe dritëshkurtësia, vërtetësia dhe falsiteti… etj.

“Lexo me emrin e Zotit tënd, i Cili krijoi (gjithçka), e krijoi njeriun nga një droçkë gjaku! Lexo! Zoti yt është Bujari më i madh, i Cili, me anë të penës ia mësoi, ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.”

Kështu që mos lejoni t’ju provokojë e përkohshmja, që të silleni dhe gjykoni gabimisht njerëzit për diçka me të cilën nesër do të pendoheni.

Gjykimet e nxituara dhe emocionale që jepen në kohë krizash përfshihen shpesh nga kriza e të gjykuarit.