Gjermani, burgim i përjetshëm për vrasësin e politikanit Walter Lubcke

Stephen Ernst është dënuar me burgim të përjetshëm për vrasjen e Walter Lubcke, politikanit të lartë të CDU-së dhe shef i qeverisë qarkore në

Continue Reading

Gjykata Pakistaneze urdhëron lirimin e të akuzuarit kryesor të vrasjes së gazetarit Pearl

Gjykata e Lartë e Pakistanit urdhëroi sot lirimin e Omar Saeed Sheikh, i akuzuari kryesor në çështjen e vrasjes së gazetarit amerikan Daniel

Continue Reading

Pse lumturia ka më shumë rëndësi se rritja e pafundme ekonomike!!!

Pse lumturia ka më shumë rëndësi se rritja e pafundme ekonomike e matur nga GDP që nuk thotë asgjë? Julian SARAÇI E gjendur në mes maleve krenare

Continue Reading

Vullkani në Indonezi shpërthen 52 herë brenda 24 orësh

Të paktën 52 shpërthime kanë ndodhur brenda 24 orësh në vullkanin Merapi në ishullin Java të Indonezisë. Në një deklaratë nga Qendra e Kërkimit

Continue Reading

Bashkia e Shkodrës kërkon shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore

Bashkia e Shkodrës kërkon shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore pas përmbytjeve duke deklaruar se sot situata është përkeqësuar duke

Continue Reading

Arbitrariteti i qeverisë/ Penalitet 90 milionë euro në Arbitrazh

Një tjetër gjobë e majme që do të paguhet nga qytetarët shqiptarë, pritet të vijë në ditët në vijim, pas një padie që një bashkim kompanish i

Continue Reading

Presidenti Erdoğan bisedon për bashkëpunim me kreun e kompanisë SpaceX, Elon Musk

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, zhvilloi bisedë telefonike me themeluesin e kompanive Tesla dhe SpaceX, Elon Musk. Sipas një

Continue Reading

Afrika e Jugut lejon bartjen e shamisë për femrat muslimane në ushtri

Forca Kombëtare Mbrojtëse e Afrikës së Jugut (SANDF) ndryshoi kodin e veshjes ku lejoi bartjen e shamisë nga femrat muslimane që janë në ushtri.

Continue Reading

Përleshje midis protestuesve në Liban, raportohet për 226 të plagosur

Së paku 226 persona u plagosën në përleshjet midis protestuesve dhe forcave të sigurisë në rrethin Tripoli në veri të kryeqytetit libanez,

Continue Reading

“O brez i ri i begatë”

Kadiu i Mekes së Shenjtë: Fehd ibnu Jahja El-Amari, Allahu e ruajtë! Përktheu: hoxhë Kastriot Bardhi * Qëndrueshmëria në fe, urtësia, durimi,

Continue Reading