Kongo, 150 civilë të vrarë në sulme të armatosura gjatë tre javëve

Gjatë sulmeve të armatosura në qytetin Beni në Republikën Demokratike të Kongos, gjatë tre javëve janë vrarë 150 civilë.

Në një deklaratë të përbashkët, një grup ligjvënësish dënuan kryeministrin e Republikës Demokratike të Kongos, Jean Michel Sam Lukonde, për dështimin për t’iu përgjigjur dhunës dhe i bënë thirrje të mbështesë civilët që i mbijetuan dhunës dhe po luftojnë për mbijetesë në Beni.

Pjesa lindore e Kongos, ku kufizohet me Ruandën, Ugandën dhe Burundin, është bastion i sulmeve dhe përplasjeve nga grupe të armatosura që për 20 vjet po përpiqen të kontrollojnë burime të tilla si ari dhe kobalti.

Mijëra civilë humbën jetën në sulmet e grupeve të armatosura.