ShBA – Senati konfirmon Zahid Quraishi si gjykatësin e parë federal musliman në historinë amerikane

Senati votoi të enjten për të konfirmuar që Zahid Quraishi të jetë një Gjykatës Qarku në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA) për Shtetin e New Jersey, duke e bërë atë gjyqtarin e parë federal amerikan musliman në historinë e ShBA-së që do të gëzojë të drejtat e privilegjuara të nenit III të kushtetutës.

Gjyqtari musliman Zahid Quraishi ka një karrierë të suksesshme si magjistrat.

Në mars, kur Biden njoftoi qëllimin e tij për të nominuar Quraishi, Shtëpia e Bardhë tha: “Ai ka shërbyer si ndihmës i avokatit amerikan në zyrën e avokatit amerikan për shtetin e New Jersey nga 2008 në 2013. Para se të bashkohej me zyrën e avokatit të ShBA, gjyqtari Quraishi ka shërbyer si ndihmës këshilltar kryesor në Departamentin e Sigurisë Kombëtare të ShBA-së. Ai gjithashtu ka shërbyer si prokuror ushtarak në vitet 2004 dhe 2006.”