Azerbajxhan, zhvillohet marshim në përkujtim të dëshmorëve të Luftës së Dytë të Karabakut

Në njëvjetorin e luftës 44-ditore që filloi më 27 shtator 2020 për çlirimin e territoreve nën pushtimin e Armenisë, në Azerbajxhan u zhvillua një marshim përkujtimor për dëshmorët e rënë.

Në marshimin e mbajtur në Baku, morën pjesë edhe presidenti i Azerbajxhanit, Ilham Aliyev dhe bashkëshortja e tij Mihriban Aliyeva. Aliyev mbajti një pankartë mbi të cilën ndodhej fotografia e një oficeri dëshmor, ndërsa bashkëshortja e tij mbajti pankartën e një foshnjeje që humbi jetën në sulmin me raketa të Armenisë.

Ndërsa ushtarët me pankartat me fotografi të dëshmorëve në duar marshuan pas presidentit Aliyev.

Pas marshimit, Aliyev inauguroi themelet e Muzeut të fitores dhe Memorialit të Luftës për Atdhe.

Ushtria e Azerbajxhanit në Luftën e Dyttë të Karabakut, dha 2.907 dëshmorë. Presidenti Aliyev, 27 shtatorin datën kur filloi lufta e ka shpallur “Dita e Përkujtimit të Dëshmorëve”.