Tensionet në veri, Rama krah Kurtit: Serbia po bën manovra teatrale

Në krah të homologut të tij në Kosovë Albin Kurti, kryeministri Edi Rama i dha të drejtë Kosovës për çështjen e reciprocitetit me Serbinë. Rama i cilësoi vendosjen e serbëve në kufi me Kosovën një manovër teatrale.

Ai u shpreh se serbët në Kosovë kanë jetuar të pacenuar nga shteti, duke shtuar se ata janë vetëm peng i një shteti dhe ai nuk është Kosova por vetë Serbia.

“I nderuar kryeministër. Është kënaqësi të vizitoj Prishtinën pas OKB ku çështja e njohjes së Kosovës ishte një nga përparësitë e vizitës sonë në Nju Jork dhe një nga përparësitë e Shqipërisë si anëtare jo e përhershme e OKB-së. Nuk ka asnjë diskutim që në radhë të parë është Serbia që duhet ta njohë këtë realitet të pakthyeshëm.

Është për të ardhur keq për këtë shfaqje teatrale të Serbisë në kufi me Kosovën. Ato manovra nuk mbrojnë serbët në kufi me Kosovën siç pretendohet nga Serbia dhe nga disa gjeneralë fantazma që sikur kanë dalë nga varri pretendojnë sikur po mbrohen serbët në Kosovë. Qytetarët serbë në Kosovë jetojnë të pacenuar nga askush.

Ato manovra risjellin në skenë hijet e të shkuarës dhe nxisin nacionalizmin vandal. Është një marrëveshjen e arritur me kohë mes dy qeverive respektive. E drejta këtu është me Kosovën dhe pikë. Serbia nuk ka asnjë të drejtë të kthejë targat në përditshmëri konfliktuale ku miza po bëhet buall a thua se qeveria e Kosovës ka njoftuar ndonjë luftë.

Përsëris qëndrimin tonë se tanimë që problemi është shtruar dhe askush nuk diskuton domosdoshmërinë e reciprocitetit, duhet bërë kujdes me sjelljet në atë zonë. Qeveria shqiptare e ndan bindjen se tani problemi duhet zgjidhur me dialog”, tha Rama.