Erdoğan: 10 ambasadorët shënjestrojnë drejtpërdrejtë juridiksionin dhe të drejtën e sovranitetit të Turqisë

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka deklaruar se “dhjetë ambasadorët që lëshuan deklaratën për rastin e Kavala-s shënjestrojnë drejtpërdrejtë juridiksionin dhe të drejtën e sovranitetit të Turqisë”.

Presidenti turk theksoi se detyra e kreut të shtetit është “që t’i japë përgjigje të nevojshme këtij mos respekti ndaj anëtarëve tanë të drejtësisë nëpërmjet një gjyqësori të pavarur dhe të paanshëm”.

Siç theksoi ai, “ata që u kthehen prirjeve të tyre të vjetra, duke e parë mirësinë e Turqisë si dobësi, do t’u përgjigjemi në përputhje me rrethanat derisa nuk i pranojnë keqbërjet e tyre”.