Pas votimit të mosbesimit/ Petkov fajëson mafien bullgare dhe Rusinë për rrëzimin e qeverisë

Kryeministri bullgar Kiril Petkov ka fajësuar Rusinë dhe mafien e fuqishme të vendit të tij pas votimit të mosbesimit ndaj qeverisë së tij sot.

Petkov, i cili erdhi në pushtet vetëm gjashtë muaj më parë, u votua për shkak të premtimit për të luftuar korrupsionin e pakontrolluar në vend dhe duke e shtyrë Sofjen të marrë një linjë jashtëzakonisht të fortë kundër Rusisë pas pushtimit të Ukrainës.

Në një votim mosbesimi, rreth 123 nga 239 anëtarët e parlamentit votuan kundër kabinetit të tij.

Duke përmendur njerëzit që kontribuan në përmbysjen e qeverisë së tij, Petkov emëroi ambasadorin e Rusisë në Sofje dhe akuzoi Rusinë se ka ndikuar në largimin e tij nëpërmjet ligjvënësve nga partia e ekstremit të djathtë Rilindja.

Votimi i sotëm i mosbesimit u shkaktua nga një ish-prezantues televiziv i cili u bë politikan, Slavi Trifonov, i cili papritur tërhoqi partinë e tij “Ka një popull të tillë” nga koalicioni i brishtë qeverisës katërpartiak.

Trifonov tha se kishte pasur mosmarrëveshje rreth buxhetit dhe akuzoi Petkovin për një qëndrim shumë të butë për të lejuar Maqedoninë të nisë bisedimet e pranimit me BE.

Partia e Petkovit, pra edhe opozita, tani do të kenë mundësinë të përpiqen të fitojnë mbështetje për një shumicë funksionale.

Nëse kjo dështon, siç duket e mundshme, vendi do të duhet të mbajë zgjedhjet e katërta parlamentare që nga prilli 2021.
Burimi: Ora News