Trafiku i drogës, goditet grupi kriminal në Austri, 4 shqiptarë të arrestuar

Gjatë një operacioni të zhvilluar në Tirol, policia austriake arrestoi 13 persona që merreshin me shitjen e drogës dhe u sekuestruan mbi 26 kg marijuanë me vlerë rreth 260,000 euro.

Që në pranverën e vitit 2022, bëhet me dije se zyrtarët kishin marrë informacione nga popullata se disa autorë në rrethin Kufstein thuhej se merreshin me drogë.

Pas hetimeve dhe informacioneve të grumbulluara gjithnjë e më shumë, hetimet u morën nga Policia Kriminale Shtetërore e Tirolit.

Më pas, oficerët hetuan 16 të dyshuar dhe më pas në nëntor dhe dhjetor 2022 kontrolluan gjithsej 13 apartamente në rrethet e Kufstein, Innsbruck Land, qytetin e Innsbruck dhe Steyr.

Më pas nga policia janë zbuluar më shumë se 26 kg marijuanë me vlerë rreth 260 mijë euro dhe u sekuestruan gjithashtu disa telefona dhe një makinë.

Sipas policisë, disa nga të akuzuarit kanë pranuar krimet dhe dyshohet se gjatë dy viteve të fundit kanë sjellë në Austri deri në 32 kilogramë kokainë dhe deri në 100 kilogramë marijuanë.

Siç thanë disa nga të dyshuarit, grupi thuhet se “veproi në mënyrë shumë bashkëpunuese”.

Një nga autorët ishte përgjegjës për futjen e drogës në vend.

Ata punësuan të ashtuquajtur korrierë të tjerë dhe përcaktuan se ku duhej të ruhej droga. Autorët e tjerë mësohet se janë përdorur si shitës nga të dyshuarit kryesorë.

Grupi kërcënoi debitorët dhe familjet e tyre dhe i detyroi ata të punonin.

Si shitës u përzgjodhën ata që ishin mësuar të shisnin vetë drogë. Ata ishin gjithashtu në gjendje të shlyenin borxhet e tyre duke shpërndarë drogë për grupin.

Një nga të dyshuarit kryesorë mësohet se ka përdorur edhe kërcënime serioze ndaj debitorëve apo familjeve të tyre për t’i detyruar ata të bashkëpunojnë më tej.

Anëtarët e grupit thuhet se kanë hyrë tre herë në ndërtesat e banimit në Unterland tirol.

Autorët kanë vjedhur një shumë të holla, armë, ar dhe bizhuteri me një vlerë totale rreth 50 mijë euro.

Policia është ende në kërkim të tre personave.

16 të akuzuarit bëhet me dije se janë meshkuj të moshës 19 deri në 50 vjeç , katër shqiptarë, tre austriakë, dy turq, dy italianë, dy maqedonas të veriut dhe një serb, një boshnjak dhe një kosovar.

12 nga 13 autorët e dyshuar që janë arrestuar janë në paraburgim. Njëri u raportua dhe u la i lirë. Policia është ende në kërkim të tre autorëve.

Deri më sot, policia ka identifikuar 20 klientë të grupit të cilët janë denoncuar në prokurorinë publike të Innsbruck-ut. Policia Kriminale e Shtetit po vijon hetimet.

Burimi: AA