PARTITË POLITIKE KANADEZE THIRRJE KRYEMINISTRIT TË VENDIT PËR NDALIMIN E SHITJES SË ARMËVE IZRAELIT

Partia e opozitës i bën thirrje Kryeministrit Kanadez: ndaloni shitjet e armëve Izraelit.Partia e Re Demokratike, e cila është partia e 4-të më e

Continue Reading

A u mbulua përsëri Skënderbeu ditën e Bajramit?

Nga Roald A. HYSA Përgjigjja e parë që më vjen për këtë pyetje kaq tragji-komike është PO. Një ditë përpara festimeve të Bajramit të Ramazanit u

Continue Reading

Çel syt sot të mos qajsh mot…

PREJ MYFTIS S`PËRGJITHSHËM HYTBE O Shqiptar Mysliman! Memdheu po të thërret! Biri im i dashtun, të kam rri në gjit t`em, sot jeta ime ka mbet në

Continue Reading

O MUHAMED…

Nga Korab Blakaj Wien Një lot rrëshqiti ngadalë nëpër faqe dhe m’u ndal në buzë Nuk e prisja shijen e tij sonte në këtë orë, ndërsa shikoj

Continue Reading

Historia e Davidit dhe Golias…

Nga cikli i vargjeve përkthyer mjeshtërisht nga Hafiz Ibrahim Dalliu në “Ajka e Kuptimeve të Kur’ani Kerimit”. El Bekarah/

Continue Reading

Portret i paautorizuar për një grua që e meriton të respektohet*

Denis ZAVALANI Ne kete foto jane Neta me Lulzimen, dy Zonja te veja qe prej shume vitesh drejtojne degen e Shoqates Kombetare te Jetimeve te

Continue Reading

Transfertat bankare dhe grykësia njerëzore…

Roald A. HYSA Historia ka treguar se ari dhe argjendi ka qenë dhe do të jetë baza e marrëveshjeve tregtare, ndërsa nga ana tjetër qëndron babëzia

Continue Reading

Monumentet osmane në rrezik…

(Ky material është shpërndarë gjerësisht nëpër internet gjatë vitit 2005, asokohe në grupet e e-mailave. Siç mund të kuptohet ka pasur një

Continue Reading

Xhamia e Muradijes dhe post-tërmeti…

Roald A. HYSA Një alarm tjetër na vjen nga vllezrit e Vlorës pas shqetësimeve të fundit që u ngritën për minaren e xhamisë së Et’hem beut në

Continue Reading

Në të vërtetë dini i Allahut është Islami

R.A.H. Pohimi kryesor dhe dëshmia kryesore e Fesë Islame me të cilën nis dhe mbaron gjithçka është La ilahe il-Allah, Muhamed Resulullah. Ky

Continue Reading