Dialogu ndërfetar…

Pyetje: A lejohet dialogu ndërfetar me fetë e tjera dhe çfarë qëndrimi duhet të mbajmë ndaj tyre? Përgjigje: Dialogu ndërfetar është një nismë

Continue Reading

Topulli dhe Kalaja: Nuk ka vend në Islam për kultin e përbashkët fetar “House of One”

Dy hoxhallarët më të specializuar në dijet islame në Shqipëri, doktor Justinian Topulli dhe doktor Ahmed Kalaja kanë dënuar ashpër tempullin që

Continue Reading

Vajza e mbuluar i rikthehet bankave të shkollës…

Pas një përpjekje të stafit të LHSH-së për të sqaruar keqkuptimin e ndodhur me një vajzë muslimane të mbuluar me stafin drejtues të një shkolle

Continue Reading

I riu gjerman pranon Islamin pas ndikimit nga gjyshja e shokut të tij

Shtetasi gjerman, 21-vjeçari Kacper Wlad Yslaw, ka pranuar Islamin duke u kthyer në musliman pasi u ndikua nga gjyshja e shokut të tij të

Continue Reading

O MUHAMED…

Nga Korab Blakaj Wien Një lot rrëshqiti ngadalë nëpër faqe dhe m’u ndal në buzë Nuk e prisja shijen e tij sonte në këtë orë, ndërsa shikoj

Continue Reading

Njerëz që e ruajtën fenë dhe besimin deri në fund të jetës!

Hoxhë Gentian Mara Gjatë një ceremonie mortore në varrezat e Babrroit-Tiranë hasa dhe varrin e imamit të fundit të Xhamisë së Babrroit para

Continue Reading

Reflektime mbi krizën ‘Covid19’/ Njeriu, dhe ‘lufta’ e pakompromis ndaj Fesë!

Nga: Sali Shasivari S’do mend se, njeriu, për nga natyra, është qenie religjioze / fetare… Besimi është pjesë e pandashme e qenies njeri, në çdo

Continue Reading

KJO NUK ËSHTË THJESHT……..

Behar KACELI Kjo nuk është thjesht shembja e një minarejeKjo është zhbërja e 500 viteve histori. Kjo nuk është thjesht shembja e një minarejeKjo

Continue Reading

A mund të falet gruaja shtatzënë ulur?

Pyetje: Jam një grua shtatzënë në muajin e tetë  dhe a më lejohet të falem ulur në karrige, ngaqë e kam shumë të vështirë të ulem dhe

Continue Reading

Mënyrat e larjes, qefinosjes dhe falja e xhenazes me Covid

Pyetje: Çfarë gjykimi ka Islami për varrosjen në kohë pandemie, ku sot disa po futen në varr me qese plasmasi pa qefin, as të larë me gusul, as

Continue Reading