Turqia shpreh “pikëllim të thellë” për vdekjet në Evropë për shkak të përmbytjeve

Turqia sot ka shprehur “pikëllim të thellë” për vdekjet këtë javë në disa vende të Evropës Perëndimore për shkak të përmbytjeve të

Continue Reading

Gjermania heq kufizimet për shqiptarët: Çfarë duhet të dini

Ambasada Gjermane në Tiranë sqaron se Qeveria Federale ka hequr të gjitha kufizimet e udhëtimeve hyrëse për personat rezidentë në Shqipëri

Continue Reading

Gjermania heq kufizimet anti-covid për udhëtarët thuajse nga e gjithë bota

Gjermania pritet që të heqë kufizimet e vendosura në kuadër të pandemisë për turistët që vijnë nga një numër i madh shtetesh duke nisur nga 1

Continue Reading

Gjermania refuzon të dënojë sulmet izraelite ndaj xhamisë Al-Aksa

Gjermania ka refuzuar të dënojë sulmet e policisë izraelite ndaj civilëve palestinezë në xhaminë Al-Aksa, që lanë të plagosur qindra persona. I

Continue Reading

Gjermania heq Shqipërinë nga zonë risku i COVID, përfitimet për udhëtarët

Ambasada gjermane në Tiranë njoftoi se prej ditës së nesërme, më 9 maj Shqipëria nuk kategozirohet si zonë risku. Sipas një rekomandimi të BE-së

Continue Reading

Gjermania jep 50 milionë euro për transport të gjelbër në Tiranë

Transporti urban publik shihet si shkaktar kryesor i ndotjes së ajrit në Tiranë. Tani me ndihmën gjermane i hapet rruga një projekti për

Continue Reading

Unioni Turko-Islam për Çështje Fetare nga Gjermania ndau ndihma dhe bursa në Maqedoninë e Veriut

Unioni Turko-Islam për Çështje Fetare nga Gjermania (DITIB) në Maqedoninë e Veriut për herë të parë ka shpërndarë ndihma për 500 familje dhe

Continue Reading

Gjermania zgjat kufizimet anticovid deri në prill

Gjermania zgjati masat e saj të bllokimit me një muaj tjetër dhe vendosi disa kufizime të reja, duke përfshirë mbylljen kryesisht gjatë Pashkëve,

Continue Reading

Gjermania zgjat kufizimet në kufijtë tokësorë

Gjermania do t’i vazhdojë kufizimet në kufij tokësorë edhe për tetë ditë të tjera, tha një zëdhënës i Ministrisë së Brendshme gjermane. Kufizimet

Continue Reading

Covid-19/ Gjermania rihap shkollat pas dy muajsh

Shkollat dhe kopshtet u rihapën sot, pas dy muajve të mbyllura, në një pjesë të madhe të Gjermanisë, pavarësisht frikës për një valë të tretë

Continue Reading