Paradokse…

Isa Bajrami Njerëzit që këtë fundjavë kanë shkuar në Dajt, mbasi qe jane kthyer dua ti takoj shumicën prej tyre. Dua ti pyes si dukej Tirana e

Continue Reading

28 nëntori i sivjetëm…

Edmond SHARKA E kush na e ka fajin qe shume shtete ne bote ne 50, 30, 20 apo 10 vite kane bere revolucion ne zhvillimin e vendit te tyre, edhe

Continue Reading

Medreseja e Tiranës një kolegj më shumë në listat e ministrisë së arsimit…

Roald A. HYSA Medreseja e Tiranës që u emërtua Mahmud Dashi pas rihapjes së fesë pak nga pak po i afrohet 100 vjetorit të themelimit, porse ky

Continue Reading

Besimtarët i drejtohen Myftinisë së Tiranës: Të hapen xhamitë

Tashmë një tjetër letër publike i është drejtuar po nga i njëjti grup besimtarësh dhe Myftinisë së Tiranës dhe për të vënë në dijeni edhe

Continue Reading

Rritet numri i nënshkruesve të peticionit, reagon Myftinia e Tiranës me zoom

Tashmë nënshkruesit e peticionit të atyre që kërkojnë faljen e teravive në sheshin Skënderbej gjatë Ramazanit i ka kaluar 230 firmat, gjë që

Continue Reading

Xhemati kryeqytetas përsëri në ndihmë, por nuk pranon të identifikohet se kush janë!

Ky është një nga njoftimet e shumta të një organizimi që kanë bërë një xhemat kryeqytetas pas përfundimit të njërës prej fazave të shumta të

Continue Reading

Mytesim Efendiu myfti dhe figurë e shquar e Shqipërisë së Mesme

Mytesim Këlliçi – (1866-1924) Ai lindi në Tiranë në vitin 1867 dhe aty mori edhe mësimet e para. Arsimin e mesëm dhe të lartë e mbaron në

Continue Reading

Kompleksi i xhamisë së Et’hem Beut në Tiranë

Sipas traditës Kullën e Sahatit e filloi ndërtimin e saj me shpenzimet e veta Et’hem Beu dhe e përfundoi me ndihmën e qytetarëve tiranas. Për

Continue Reading

Kompleksi i Sulejman Pashës- Tirana e vjetër

Në qendër të këtij kompleksi ka qenë xhamia e Sulejman Pashës, ose siç njihej nga të gjithë tiranasit, Xhamia e Vjetër. Ajo deri vonë ka mbajtur

Continue Reading

Nëse pezullohet falja në xhami, a mund ta falim xhumanë në shtëpi?

Me rastin e përhapjes së virusit Korona, nëse xhamitë mbyllen ose pezullohet namazi i xhumasë në to për një kohë të caktuar, a mund ta falim vetë

Continue Reading