Unioni Parlamentar i vendeve anëtare të OBI-së mblidhet në Stamboll

Muslimanët që jetojnë në vendet që nuk janë anëtarë të Unionit Parlamentar të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OBI) janë të ekspozuar ndaj

Continue Reading

“Marrëdhëniet mes Katarit dhe Turqisë kanë kaluar në fazën e një partneriteti të thellë strategjik”

Ambasadori i Turqisë në Doha, Mustafa Göksu, tha se marrëdhëniet e Turqisë me Katarin kanë hyrë në një fazë të re që përfshin partneritetet e

Continue Reading

Turqi, arrestohen 6 anëtarë të dyshuar të FETO-s në përpjekje për t’u arratisur në Greqi

Ministria e Mbrojtjes së Turqisë ka njoftuar se të paktën 6 anëtarë të dyshuar të organizatës terroriste FETO, grupit që qëndron pas grusht

Continue Reading

Analisti armen: Armenia duhet të bisedojë me Turqinë pa ndërmjetës

Shefi i Qendrës Analitike të Globalizimit dhe Bashkëpunimit Rajonal në Armeni dhe ish-deputeti i partisë Lëvizja Kombëtare Pan-Armene, Stepan

Continue Reading

Erdogan: “Është koha që investitorët e huaj të bëjnë investime afatgjate”

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan, u ka bërë thirrje investitorëve të huaj që të investojnë në mënyrë afatgjate në Turqi. “Është koha që

Continue Reading

Për herë të parë në historinë e Turqisë, era bëhet burimi më i madh i energjisë elektrike

Korporata e Transmetimit të Energjisë Elektrike ka njoftuar se në ditën e djeshme, energjia nga era është bërë burimi më i madh i gjenerimit të

Continue Reading

Vëllezërit shqiptarë me prejardhje nga Shkupi vazhdojnë zanatin familjar në Turqi

Tre vëllezërit që jetojnë në İnegöl të Bursës vazhdojnë zanatin e tyre familjar të këpucarisë së punuar me dorë në të njëjtin dyqan, të cilin

Continue Reading

EBA-ja ndan fond prej 10 miliardë dollarësh për të investuar në Turqi

Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) kanë ndarë fond prej 10 miliardë dollarësh për të investuar në Turqi. Shefi ekzekutiv i Holdingut të Zhvillimit

Continue Reading

Turqi, po ecin intensivisht punimet në fabrikën ku do të prodhohet automobili i parë turk TOGG

Menaxhmenti i Grupit të Iniciatviës së Automobilit të Turqisë (TOGG) ka njoftuar se punët po përparojnë me shpejtësi në fabrikën ku do të

Continue Reading

Ukraina ratifikon kornizën e projekt-marrëveshjes ushtarake me Turqinë

Parlamenti i Ukrainës ratifikoi të enjten kornizën e projekt-marrëveshjes ushtarake me Turqinë. Në total 303 nga 450 deputetët votuan për

Continue Reading