Lidhje


Supriza e zgjedhjeve në Francë! Dalin rezultatet e sondazheve, e majta merr shumicën

Kanë dal rezultatet e para të sondazheve për zgjedhjet në Francë. Koalicioni i krahut të majtë, Fronti i Ri Popullor (NFP) pritet të ketë midis 172 dhe 192 vende, sipas sondazhit të IPSOS.

 
Ndërkohë, demokratët liberalë të qendrës së Presidentit Emmanuel Macron do të arrijnë midis 150 dhe 170 vende, thonë anketuesit, ndërsa republikanët e qendrës së djathtë (LR) mund të marrin midis 57 dhe 67 vende parlamentare.

Rally National, partia e ekstremit të djathtë të udhëhequr nga Marine Le Pen dhe Jordan Bardella, parashikohet të mbledhë vetëm 132-152 vende, duke i dhënë asaj vendin e tretë, tretë..

 

Rezultatet e exit poll sipas IPSOS:

 

Fronti i Ri Popullor – 172-192 vende

Aleanca e Ansamblit – 150-170 vende

Tubimi kombëtar- 132-152 vende

XS
SM
MD
LG