Lidhje


Bashkëpunimi sekret që nisi 10 vite më parë. Si CIA po e ndihmon Ukrainën të luftojë Rusinë

E vendosur në një pyll të dendur, baza ushtarake ukrainase duket e braktisur dhe e shkatërruar, qendra e saj komanduese një ashkël e djegur, viktimë e një breshëri raketash ruse në fillim të luftës. Por kjo është mbi tokë. Jo shumë larg, një vendkalim i fshehtë zbret në një bunker nëntokësor ku ekipet e ushtarëve ukrainas gjurmojnë satelitët spiunë rusë dhe përgjojnë bisedat midis komandantëve rusë. Në një ekran, një vijë e kuqe ndjek rrugën e një droni shpërthyes që kalonte përmes mbrojtjes ajrore ruse nga një pikë në Ukrainën qendrore në një objektiv në qytetin rus të Rostovit.

Read more ...


Cila është ngritja e dënueshme e zërave nëpër xhamia? / Ku qëndron shenjtëria e "vërtetë" e xhamisë?

Asnjëherë nuk lejohet që xhamitë të përdoren për ngritjen e herezive dhe futjen e besëtytnive, risive, asnjëherë xhamitë nuk duhet të jenë objekt i pazareve me doktrinën islame dhe as strukturimit të interesave sektare qoftë me prejardhje vendore por po ashtu të huaj . Siç nuk lejohet të ushqehet nëpërmjet tyre individë okult me besim të dyshimtë dhe projekte që nuk i shërbejnë qëllimit të vërtetë të ndërtimit të tyre, sepse xhamitë nuk janë themeluar për këtë. 'Aty ka burra që dëshirojnë të pastrohen mirë, e All-llahu i do të pastrit' Tevbe 108, kështu shpesh xhamia ka qenë qendra e jetës komunitare të besimtarëve, ajo në kohën e pejgamberit alejhi selam është përdorur edhe si fjetore, spital, odë burrash, kuvend lufte etj. Pra e gjitha kjo për të maksimizuar rolin e tyre si faltore por edhe si fanar në ndricimin e të vërtetave për umetin islam, si dhe në zbrapsjen e të pavërtetave.

Read more ...


"Ti je në një trinçe prej trinçeve të Islamit, ndaj kujdes mos të depërtojë kush nga ana jote e trinçese"

Nga Alban Gorishti / ( أنت على ثغرة من ثغر الإسلام فلا يؤتين من قبلك )/ Është e habitshme sesi njeriu mëson të bashkëjetojë me dhimbjen, me sprovën, saqë edhe pse në kohë të vështira ai e gjen mundësinë për të festuar, gezuar etj. Sprovat, dëmtimet janë aty në cep të një argetimi apo tjetri, në cep të një feste apo gëzimi, duket sikur Zoti na i dërgon ato për të na kujtuar se kënaqësia e kësaj bote është një koncept i mangët pasi e ka rrezen e veprimit shumë të limituar dhe të brishtë, sapo nis një festë pas saj pason një brengë apo semundje. Por Zoti ka plamet e tij ndërsa ne shpresojmë që gëzimet të jenë sipas deshirave dhe emocioneve tona duke eleminuar çdo gjë që na i prish ato.

Read more ...


Myftiu i Shkodrës: "Vakëfet e Shkodrës nuk janë fushë për akrobatë të politikës, a futahundës province!"

Ndër shekuj, muslimanët shkodranë, të vetëdijshëm për rëndësinë dhe peshën e vakëfit në mbarëvajtjen e jetës fetare, sociale e kulturore të shoqërisë, nuk hezituan të dhuronin në këtë drejtim, duke u dëshmuar për bamirësi e solidaritet! Akoma sot, përmendet në Shkodër: Vakëfi i Shaban efendisë, xhamia e Fushë Çelës (lexo: Çel Zylyftari), fusha e Tabakut, vakfi i Zdrales, çinarët, puset e hajrateve, e shumë e shumë vakfe të ngjashme në çdo lagje e fshat. Periudha e ndarjes së detyruar nga Hilafeti i lavdishëm Osman, solli edhe "mëvetësinë" e dhimbshme të Komunitetit Mysliman dhe përpjekjet për organizim, në një realitet të vështirë, me mungesa të theksuara në kuadro e strategji, si dhe nga rreziku i përhershëm i ndikimeve të ndryshme, në kushtet e izolimit!?

Read more ...


Propozimi i 'frikshëm': Polonia të pajiset me armë bërthamore për të frenuar Rusinë

Nga Dalibor Rohac “The Spectator”/ Ndërsa Donald Trump po shkon drejt fitimit të nominimit zyrtar si kandidat i Partisë Republikane për zgjedhjet presidenciale të nëntorit, një pyetje po e përndjek Europën:Si duhet të përgatitet për një botë, në të cilën NATO mund të mos ekzistojë më? Për disa, përgjigja është “autonomia strategjike”. Për të tjerët duhen blerë sa më shumë armë dhe sisteme mbrojtëse të SHBA-së, për të garantuar mbështetjen e kësaj të fundit edhe gjatë administratës së ardhshme. Megjithatë është lënë mënjanë një përgjigje tjetër:parandalimi bërthamor.

Read more ...

XS
SM
MD
LG