Lidhje


Si organizata hizmet po tenton të kapërcejë shtetet e Ballkanit në një lojë të rrezikshme pushteti dhe destabilizimi

Shkruan: Hamzi Ibraimi/Lëvizja e njohur si Hizmet, e drejtuar nga Fetullah Gülen, ka qenë subjekt i një sërë kontroversash dhe akuzash, veçanërisht nga qeveria turke e udhëhequr nga Presidenti Recep Tayyip Erdoğan. Kjo organizatë, e cila fillimisht u prezantua si një rrjet arsimor dhe bamirës, ka arritur të zgjerojë ndikimin e saj në më shumë se 140 shtete, duke përfshirë edhe disa në Ballkan si Shqipëri, Kosovë, Bosnjë dhe Hercegovinë, dhe Maqedoninë e Veriut.

Read more ...


Myftiu Emirjon Vathaj dhe gylenistët e KMSH turpërohen përsëri në Berat. Të gjitha aktivitet e Bajramit i bëjnë imamët dhe përjashtohet myftiu.

Myftiu Emirjon Vathaj dhe gylenistët e KMSH turpërohen përsëri në Berat. Të gjitha aktivitet e Bajramit i bëjnë imamët dhe përjashtohet myftiu.Një turpërim tjetër ka ndodhur për gylenistët në Berat. Në një nga dy festat më të mëdha të muslimanëve Fitër Bajramin, myftiu i padëshiruar i caktuar nga gylenistët Emirjon Vathaj nuk lejohet të afrohet fare në aktivitetet festive. Të gjithë organizimin e festës, faljen e namazit, pritjen e urimeve dhe vizitorëve, aktivitetet për femijë, etj, e ka drejtuar Këshilli i Myftinisë Berat i cili përbëhet nga hoxhallarë dhe besimtarë. Megjithëse gylenistëve u kanë ngelur vetëm “çelësat e kashtës” ata nuk kanë aspak turp dhe cipë. Në kushte normale në çdo vend të botës kur askush nuk të do, çdo njeri me pak dinjitet reflekton dhe terhiqet, por gylenistët nuk terhiqen aspak. Por cila është arsyeja që nuk terhiqen gylenistët, kur i emëruari i tyre nuk luan asnje rol në drejtimin fetar të atij rrethi ?

Read more ...


Demaskimi i listes gyleniste së KMSH. Islam Hoxha, kryetar i Këshillit të Përgjithshëm

Vazhdojmë me demaskimin e listës së uzurpatoreve gylenistë të KMSH. Islam Hoxha është kryetar i Këshillit të Pergjithshëm, myfti i Kukësit dhe anetar i kryesisë së KMSH.

Islam Hoxha ka lindur në fshatin Bicaj të Kukësit në vitin 1975. Arsimin e mesëm e ka kryer bashkë me Bujar Spahiun në Bejkoz, Stamboll. Gjatë kohës që ka kryer shkollën e mesme (medrese) ai ka qëndruar tek eshek evleri, shtepitë ku bëhej trushplarja, rekrutimi dhe indoktrinonimi i femijeve dhe brezave te rinj nga sekti Gylen.

Read more ...


Demaskimi i listes së gylenistëve. Fejzi Shaholli, kancelar i KMSH

 

Fejzi Shaholli është kancelar i Komunitetit Musliman të Shqipërisë. Pozicioni i kancelarit ka zëvendësuar atë të sekretarit të përgjithshëm dhe në hierarkine e institucionit ai është numri dy.

 

Fejzi Shaholli është nga fshati Gracë i Devollit. Ai ka kryer arsminin e lartë në Ankara në Orta Doğu Teknik Üniversitesi në vitet 2005-2010 dhe ka qëndruar në qendrat e trushplarjes së organizatës Gylen që quhen Ëshëk evleri (shtëpitë e dritës).
Pas kësaj ai ka kryer master në Universitetin gylenist Epoka në Tiranë në vitet 2015-2019.

Read more ...


Demaskimi i listës Gyleniste të KMSH-së 1

Bujar Spahiu kryetar i KMSH-së


Bujar Spahiu është njëkohësisht edhe anëtar i kryesisë se KMSH-së. Ai lindi më 26 shkurt 1976 në Kolesjan, Kukës . Arsimin e mesëm e kreu në medresenë Bejkoz, Stamboll, Turqi, në vitet 1992-1996, brezi i parë. Gjatë shkollës së mesme ai ka ndenjur tek Ëshëk Evleri, ( quheshin shtëpitë që iu bëhej trushpelarja fëmijëve dhe brezit të ri nga gylenistët). Ai kreu studimet teologjike universitare dhe pasuniversitare (në vitin 2003) në Universitetin el-Ez'her në Kajro, Egjipt. Në Egjipt ka ndenjur gjithashtu tek Ëshëk Eveleri (shtëpitë e gylenistëve) me gylenistët, aq sa shqiptarët e të njëjtës periudhë studimore gati nuk e kanë njohur fare. Ai ka qenë nënkryetar i KMSH 2009-2019, drejtor i drejtorisë së arsimit 2006-2009. Aktualisht ai mban postin e kryetarit të KMSH - së

Read more ...

XS
SM
MD
LG