Lidhje


Eksperti: 5000 euro për ushtarët që do sulmojnë Kosovën, ku po trajnohen serbët

Eksperti i Sigurisë, Bedri Elezi, ishte kjo pamje e Euronews Albania, ku dha detaje nga parlajmërimi i Kosovës për të sulmuar të reja në Veri.


Elezi tha se Serbia ka krijuar dy baza për trajnimin e atyre që do të kryejnë sulme në Kosovë. Sipas tij këto baza janë rreth 20 km nga kufiri me Kosovën, dhe personat që po trajnohen janë kundrejt faqeve nga 1500 deri në 5 000 euro në muaj.


Ai shtoi se ky informacion është ndarë tashmë dhe me agjencitë e huaja, pasi Serbia po tenton të përsërisë një “Banjskë” të dytë.

 

“Në fakt ju kujtohet që nuk kemi ndarë informacionet që janë dy baza të ndryshme, afër kufirit me Kosovën, diku rreth 20 km larg, ku ka informacione të besuara për qytetarët serbë janë rekrutuar dhe po trajnohen për të sulmuar në Kosovë. Madje trajnimet për sulme po bëjnë kundrejt një faqe të mirë që është nga 1500 deri në 5000 euro që varet nga pozicioni që ata kanë. Këto informacione tani i ka përpumuar dhe politika e Kosovës dhe Ii ka biseduar me shërbimin sekret në Kosovë dhe shërbimet sekrete partnere. Informacioni i Kosovës ka bazë burimesh të mirëfillta dhe tregon për një lloj lloji të Banjskës në veri”, tha Elezi./Nga euronews.al

XS
SM
MD
LG