Lidhje


“Njerëzit jetonin deri në 900 vjet” shkencëtari rus 'vërteton' Kuranin por pushohet nga puna

“Njerëzit jetonin deri në 900 vjet”, shkencëtari rus pushohet nga puna! Deklaroi se mëkati mund të dëmtojë foshnjat e palindura. Një shkencëtar kryesor rus është pushuar nga puna pasi pretendoi se njerëzit jetonin për 900 vjet, por për shkak të mëkateve të paraardhësve tanë, ne tani kemi një jetë më të shkurtër. Pikëpamjet jo-shkencore u ndanë nga Dr Alexander Kudryavtsev, kreu i Institutit të Gjenetikës së Përgjithshme të Akademisë Ruse të Shkencave Vavilov. Dr Kudryavtsev, 60 vjeç, bëri një seri deklaratash të diskutueshme marsin e kaluar gjatë Konferencës së Tretë Shkencore dhe Teologjike Ndërkombëtare “Zoti – Njeriu – Bota”.

 

Qeveria ruse nuk dha një arsye për shkarkimin e tij, por Fyodor Lukyanov, kreu i komisionit të kishës ruse për çështjet familjare, tha se shkarkimi ishte ‘për besime dhe deklarata fetare’ në përputhje me besimin që ‘shkel etikën e komunitetit shkencor. ‘.Dr Kudryavtsev pretendoi se universi ishte krijuar nga Zoti, por ra në ‘kalbje’ për shkak të ‘mëkatit origjinal, stërgjyshëror dhe personal’ të njerëzve dhe se para përmbytjes biblike, njerëzit jetonin deri në 900 vjet.

 

“Doja të theksoja ndikimin e dëmshëm të të ashtuquajturave zakone të këqija, atë që teologët e quajnë mëkat. Ato gjithashtu ndikojnë në gjenomin”, tha i për mediat. Ai tha se ndërsa shkencëtarët ateistë mund të fajësojnë prishjen gjenetike në rrezatim ose ndotje, ai beson se në fakt shkaktohet nga mëkati.

 

“Këto janë lloji i mutacioneve që mjekët gjenetikë gjejnë çdo ditë kur punojnë me pacientë,” tha Dr Kudryavtsev. “Shkencëtarët ateistë do t’ju thonë se në fakt, është rrezatim, është ndotje, të gjitha janë efekte mutagjene. Megjithatë, bindja ime personale është se një shkatërrim i tillë nis nga mëkati fillestar, i rënduar nga mëkati stërgjyshëror, si dhe mëkati personal gjithashtu.’

 

Ai shtoi se mutacionet gjenetike ‘të shkaktuara nga mëkati’ mund të prekin deri në shtatë breza.

 

“Nëse një mutacion ndodh në trupin tuaj, në gametet tuaja [spermatozoidet dhe vezët], ai do të kalojë tek pasardhësit tuaj dhe asgjë nuk mund të bëhet për këtë. Përfundimi është i thjeshtë: nëse doni të keni pasardhës të shëndetshëm, mos zhvilloni zakone të këqija, mos bini në mëkat”, tha shkencëtari.

 

Pas një reagimi të ashpër, Dr Kudryavtsev u detyrua të lëshonte një deklaratë se pretendimet e tij janë vetëm besimi i tij personal.

 

Lukyanov shtoi: Ne kemi kaluar tashmë nëpër kohërat sovjetike, kur gjenetika konsiderohej prej kohësh një pseudoshkencë.

 

Joseph Stalin, lideri i Bashkimit Sovjetik midis 1924 dhe 1953, ndaloi studimin e gjenetikës konvencionale për të favorizuar teoritë e Trofim Lysenko, i cili pretendonte se koncepti i gjeneve ishte një ‘shpikje borgjeze’ dhe se tipare të fituara, të cilat besohet se zhvillohen në të vërtetë gjatë gjithë jetës, në vend të kësaj trashëgohen.

 

 
Nga/Top Channel
XS
SM
MD
LG